Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
19.10.2015.

Zoran Nenadić (45)

Srpski neurohirurg Zoran Nenadić (45), koji živi u Kaliforniji, napravio je pravi podvig jer je uspeo da Amerikancu Adamu Fricu (26) koji je usled saobraćajne nesreće pre pet godina ostao paralizovan, povrati moć hoda. Kako je objasnio Nenadić, ova procedura koja se zove "neuronski bajpas" generiše impulse iz mozga i izaziva pokret koji do sada nije bio moguć usled oštećenja kičmene moždine.

Dragoljub Mićunović (85)

Predsednik Političkog saveta Demokratske stranke Dragoljub Mićunović (85) izjavio je da je Republika Srpska neuspešan projekat, kao i da je tvorevina nastala kako bi se završio rat. Izgleda da je Mićunović zaboravio da je RS stvorena pre 23 godina kao istorijska potreba i izraz legitimne volje srpskog naroda, a ne kao rezultat ratnih sukoba. RS je bila i ostala bastion srpstva.
 

17.10.2015.

Živorad Đurić (45)

Živorad Đurić poznatiji kao Žića Maradona, pokrenuo je akciju "Budi human, ja sam human". Nekadašnji košarkaš, a danas uspešni uzgajivač rasnih pasa, novčano je nagradio najsiromašnijeg prvaka iz svakog odeljenja OŠ "Vuk Karadžić" u Požarevcu, koju je nekad i sam pohađao, i uplatio užinu za još po jednog ugroženog učenika za celu školsku godinu.

Nebojša Stevanović (39)

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stevanović (39) nadmašio je u neobaveštenosti Voju Koštunicu. Šef srpske policije na sva "nezgodna" pitanja odgovara rečenicom: nisam upoznat. Tako nije imao pojma ni o tome da mu je čelnik Zaječara Saša Mirković nedavno postrojavao žandarmeriju na Staroj planini, ali će "proveriti o čemu se radi".

16.10.2015.

Miodrag Kostić (55)

Miodrag Kostić vlasnik MK grupe, nastavlja da širi svoj biznis i imperiju. "Kralj šećera" posle pozamašnih investicija u poljoprivredi i kupovine desetina hektara vojvođanske oranice, biznis je proširio na turizam kupovinom hotela na Kopaoniku i Portorožu, a uskoro će biti i prvi čovek u Srbiji koji će zarađivati od struje dobijene od vetra. Za to je već kupio vetrogeneratore.

Borko Stefanović (41)

Borko Stefanović funkcioner Demokratske stranke, zatražio je izvinjenje svoje partije građanima Srbije zbog toga što je izneverila njihova očekivanja. Borkov potez naišao je na podeljena mišljenja i osudu stranačkih kolega. Činjenica je međutim, da je i sam učestvovao u kreiranju stranačke politike od koje se nije distancirao, a bio je kreator i važnih državnih odluka u vezi sa Kosovom.

15.10.2015.

Goran Radovanović (58)

Goran Radovanović (58), reditelj i scenarista, nastavlja da niže uspehe za film "Enklava" na međunarodnim festivalima. Najnoviji uspeh postigao je u Nemačkoj gde je osvojio tri glavne nagrade i pokazao da je s pričom o životu srpske zajednice u jednoj enklavi na Kosovu i Metohiji postigao pun pogodak. Radovanović je diplomirao istoriju umetnosti na Filozofskom fakultetu u Beogradu.

Miloš Vučević (41)

Nakon bizarnog svečanog otvaranja gradilišta semafora, gradske vlasti u Novom Sadu svečano su otvorile točilicu za gas na NIS-ovoj pumpi. Bilo je svečano, konobari s leptir-mašnama, jako privatno obezbeđenje, a počasni gost bio je Miloš Vučević (41), prvi čovek Novog Sada. Ne mislim da je ovo nešto spektakularno, već je reč o odnosu gradonačelnika prema jednoj velikoj kompaniji, rekao je tim povodom Vučević.

14.10.2015.

Janko Tipsarević (31)

Srpski teniser Janko Tipsarević po treći put je pobedio bolest. Posle operacije dva tumora na peti sada je operisao koleno na kome se pojavila izraslina.
"Moj heroj i treći put je pobedio. On je moj šampion sa jakim umom i velikom voljom", napisala je na društvenim mrežama njegova supruga, dizajnerka Biljana Tipsarević. Janku je teško pao odlazak sa teniskih terena, ali upućeni tvrde, vratiće se.

Boris Tadić (57)

Bivši predsednik Srbije i lider SDS-a Boris Tadić ponudio je saradnju Demokratskoj stranci i njenom predsedniku Bojanu Pajtiću ali ekspresno je dobio odgovor da takva saradnja ne dolazi u obzir. Kako neko ko napada opoziciju može da sa njom razgovara o saradnji, zapitao je Pajtić.

13.10.2015.

Bojan Pajtić (45)

Konačno jedan dobar potez lidera Demokratske stranke Bojana Pajtića. U Evropskom parlamentu on je uspeo da ublaži tekst deklaracije o migrantima, koju je usvojila Partija evropskih socijalista. Migranti koji ne dobiju azil u nekoj od zemalja EU moći će da biraju u kojoj zemlji će privremeno da ostanu, a ne kao što je bilo predviđeno da budu vraćeni odakle su ušli, a to su uglavnom Turska i Srbija.

Srđan Verbić (45)

Srbija je jedina zemlja u Evropi u kojoj je zabeleženo smanjenje plata prosvetara u osnovnim i srednjim školama za više od jedan odsto u periodu 2014-2015. godine, piše u najnovijoj studiji Evropske komisije. Zbog štrajka nastavnicima u Srbiji je i dodatno smanjena plata. Ovo je samo jedan od minusa ministra prosvete Srđana Verbića. Poslednju godinu prosvetu su potresale brojne afere.

12.10.2015.

Milan Krkobabić (63)

Pod palicom Milana Krkobabića (63), generalnog direktora Pošta Srbije, to javno preduzeće uspelo je da u prvoj polovini ove godine ostvari dobit od čak 15,2 miliona evra, što je za 40 odsto više nego u istom periodu lane. Uplate poreza i doprinosa Pošte Srbije uplatile su 2014. godine na ime dobiti, poreza i doprinosa čak 10 milijardi dinara u državni budžet.

Radomir Nikolić (39)

Radomir Nikolić (39), gradonačelnik Kragujevca, ne priznaje krizu zbog čega ga mediji stalno prozivaju. Ovog puta za ugovor o uslugama mobilne telefonije vredan tri miliona dinara, od kojih je jedan milion otišao na kupovinu mobilnih aparata. Sin predsednika Srbije, inače, preuzeo je upravljanje Kragujevcom lani, kada je taj grad bio dužan 60 miliona evra.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online