Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
07.09.2015.

Novak Đoković (28)

Svetski kralj tenisa Novak Đoković (28) postigao je novi podvig. Epski meč sa Rafaelom Nadalom na Otvorenom prvenstvu Australije 2012. godine, koji je trajao pet sati i 53 minuta, ušao je u Ginisovu knjigu kao najduže grend slem finale. Naš najbolji sportista je, inače, ovaj turnir osvajao pet puta, što je drugi svetski rekord, takođe zabeležen u čuvenoj knjizi.

Mlađan Dinkić (51)

Bivši ministar finansija Mlađan Dinkić (51) povukao se prošle godine sa političke pozornice, ali to ga ne štiti od nevolja. Naime, prema pisanju medija, preti mu kazna od dve do 12 godina zatvora ukoliko se tokom postupka koji je protiv njega pokrenulo Više tužilaštvo u Beogradu dokaže da je zloupotrebio položaj prilikom nabavke medicinske opreme za KC Srbije i oštetio državu za više od tri miliona evra.

05.09.2015.

Siniša Mali (43)

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali ne oduševljava uvek svojim potezima sugrađane, ali prekjuče ih je prijatno iznenadio kada je ušao u tramvaj. Prvi čovek prestonice na putu do posla nije koristio službeni automobil, ušao je u vozilo gradskog prevoza, proćaskao malo s iznenađenim vozačem, a potom i sa putnicima. Gde bi nam bio kraj kad bi svi političari umesto limuzina koristili gradski prevoz.

Zorana Mihajlović (45)

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade SRbije i ministarka za infrastrukturu, na službenoj kreditnoj kartici napravila je trošak od tačno 12.500 evra, od čega je uspela da opravda samo 5.000 evra. Ovom karticom, na koju imaju pravo svi ministri, ali troškovi moraju da se opravdaju, Mihajlovićeva je čak pazarila čak i donji veš u najpoznatijim i najskupljim prodavnicama poznatih svetskih brendova.

04.09.2015.

Vanja Grbić (44)

Proslavljeni srpski odbojkaš Vanja Grbić, postao je asistent na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje, a u prvoj izjavi medijima rekao je da prema studentima neće biti strog kao što je bio nemilosrdan prema protivničkim igračima. - Neću trenirati strogoću, u tome nije suština, već mi je želja da mladim ljudima prenesem strast prema odbojci. Biću najstroži prema sebi, a prema studentima pravičan - kazao je Vanja.

Ivan Tasovac (49)

Dok je bio direktor Beogradske filharmonije, o Ivanu Tasovcu mogle su se čuti samo reči hvale, ali od kada je seo u fotelju ministra kulture, nije se proslavio. Direktor Muzeja savremene umetnosti Jovan Despotović, čiju smenu traži Tasovac, optužio je ministra da ga tera da potpiše štetan ugovor za renoviranje ove ustanove. - Neću da sanjam da li će zbog loše urađenog posla pasti plafon - rekao je Despotović.

03.09.2015.

Mark Kiting (47)

Irac Mark Kiting, u društvu psa Paje, krenuo je pešice od Beograda do Krfa kako bi odao poštu svom pradedi, koji se borio na Solunskom frontu, i dedi svoje supruge Srpkinje. Međutim, na put ga vodi i želja da pomogne deci oboleloj od raka koja se leče u Srbiji. Mark želi da sakupi 15.000 evra za novi infuzomat koji je potreban Dečjoj onkologiji u Beogradu, odakle je i započeo put do Krfa.

Dragoljub Đorđević (62)

Advokatska komora Beograda zatražila je neopozivu ostavku predsednika Advokatske komore Srbije Dragoljuba Đorđevića, jer smatraju da je prekršio kodeks profesionalne etike izjavama o slučaju upisa u imenik advokata nekadašnje predsednice Visokog saveta sudstva Nate Mesarović. Kako je navedeno, takvo ponašanje može se kvalifikovati kao gospodarenje Advokatskom komorom Srbije.

02.09.2015.

Aleksandar Denić (51)

Srpski scenograf Aleksandar Denić po drugi put zaredom je proglašen za scenografa godine u Nemačkoj. U anketi časopisa "Teater hojte", 42 kritičara dala su najviše glasova Deniću za scenografiju predstave "Bal" u režiji Franka Kastorfa u minhenskom Rezidencteatru. Zanimljivo je da je ova predstava zabranjena na insistiranje Brehtovih naslednika i oko nje se podigla velika prašina.

Jelena Janković (30)

Ne ide pa ne ide! U najkraćem tako bi mogao da se opiše debakl srpske teniserke Jelene Janković na US openu i poraz u prvom kolu od tinejdžerke, francuske teniserke Osean Dodan. Jelena je bila prva teniserka sveta, na kormilu se nije puno zadržala, ali je više godina bila u samom vrhu. Sada je veliko pitanje kako će prebroditi ovu krizu i da li će se ikada vratiti na put stare slave.

01.09.2015.

Zvonko Bogdan (73)

Zvonko Bogdan (73), ne samo što je veliki umetnik-muzičar, nego je i veliki majstor za proizvodnju vina, ali i za žurke koje priređuje na svom salašu u blizini Subotice. Retko ko na jednom mestu uspeva da okupi toliko poznatih javnih ličnosti. Na godišnju zabavu Zvonku su došli brojni političari, novinari, manekenke i ljubitelji dobrog vina i gastronomije, skupa oko 1.000 ljudi.

Verica Lazić (48)

U celoj Srbiji stopirane su kardiološke operacije jer Republički fond zdravstvene zaštite, na čijem je čelu Verica Lazić (48), nije sproveo nabavku za neophodne lekove. Lazićeva je na ovu funkciju došla nedavno, pošto je neopozivu ostavku podneo Momčilo Babić. RFZO već odavno potresaju afere, a izgleda ni direktorka nije uspela da stvari dovede u red, zbog čeka ispaštaju pacijenti.

31.08.2015.

Miljko Ristić (67)

Prof. dr Miljko Ristić ne prestaje da brine o pacijentima i koristi svaku priliku da preko medija podseti na neki problem i alarmira javnost. Trenutno je to nestašica leka bez kojeg srce nijednog od 3.000 pacijenata u Srbiji, koliko ih je na listi čekanja, ne može biti operisano.

Zlatibor Lončar (44)

Iako leka protamin sulfat, neophodnog za operacije srca nema već četiri meseca, ministar zdravlja Zlatibor Lončar (44) ne oseća se odgovornim, naprotiv, njegovo ministarstvo tvrdi da nijedan pacijent nije zbog toga ugrožen i da će prve pošiljke leka stići za koji dan po "hitnoj proceduri".

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online