Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Gubitnik Dobitnik
23.09.2015.

Angelina Anđelić (79)

Angelina Anđelić pretrčala je 83,5 kilometara za 24 sata na 19. beogradskom ultramaratonu. Ona je trčala svuda, od Njujorka do Rima.
- Neki mi se smeju, a neki dive. Dok sam trčala neki vršnjak mi je dobacio da mučim svoju dušu. Samo sam se nasmejala i prošla, jer on ne zna da moja duša peva dok trčim. Samo se opustim i molim se Bogu da izdržim - kroz smeh priča Angelina, koja je počela da trči u 50. godini, kada joj je poginuo sin u saobraćajnoj nesreći.

Helena Stupljanin (45)

Naprednjak Helena Stupljanin podnela je ostavku na mesto zamenika gradonačelnika Trstenika Milića Pavlovića, pošto je u opštinu stigao dokument Ministarstva prosvete u kom se navodi da je falsifikovala diplomu o završenom četvrtom razredu Srednje građevinske škole u Banjaluci, pa čak i da je nikada nije upisala. Ona se našla u novinama još u martu 2013. zbog navoda da je u kancelariji prebio muž Ljubodrag, uveren da je Helena u ljubavnoj aferi sa Pavlovićem.

22.09.2015.

Aleksis Cipras (41)

Aleksis Cipras je uspeo da uprkos teškim merama štednje dogovorenima sa EU osvoji novi mandat za sastav grčke vlade. Cipras je ubedljivo pobedio rivale, uključujući i otcepljenu frakciju Sirize koja se protivila aranžmanu sa EU. Novi-stari premijer Grčke za koalicionog saveznika ponovo je odabrao desničarske Nezavisne Grke.

 

 

Aleksandar Đorđević (48)

Srpski košarkaši, koje vodi selektor Aleksandar Đorđević nisu uspeli da u Francuskoj osvoje medalju, a izostao je i direktan plasman na Olimpijske igre u Riju. Đorđević je posle dva vezana poraza okrivio i igrače rekavši da neki od njih ne shvataju da se "košarka ne igra na Tviteru, već da se medalja osvaja borbom do poslednjeg trenutka".

 

21.09.2015.

Abubakar Umaru (28)

Abubakar Umaru (28) najbolji je igrač prvog kola fudbalske Lige Evrope. On je dao dva gola u pobedi Partizana nad holandskim AZ Alkmarom, a dobio je 43 posto glasova posetilaca sajta UEFA. Ovaj Kamerunac stigao je u Partizan iz Beverena, a prethodno je igrao i za Crvenu zvezdu, OFK Beograd i Vojvodinu.

Zoran Milanović (49)

Hrvatski premijer Zoran Milanović (49), pokušavajući da bude duhovit, uporedio je Hrvatsku sa orlom, a Srbiju sa muvom. Međutim, time nije dobio ništa, sem podsmeha i kritika evropskih partnera da je Zagreb, za razliku od Beograda, pokazao totalnu nesposobnost u migrantskoj krizi.

19.09.2015.

Zubin Mehta (79)

Slavni dirigent Zubin Mehta doputovao je u Beograd, gde će održati koncert sa Beogradskom filharmonijom.
- Duh ljudi u Srbiji je neuništiv, u šta sam se uverio i kad sam stigao ovde prvi put posle bombardovanja. Zbog tog duha koji se ne može ubiti često se vraćam u Beograd - rekao je Mehta i ispričao da se još seća kada je 1958. prvi put probao srpsku kuhinju, ali se i oduševio ciganskim orkestrima na obalama reka.

Ratko Filipović (63)

Predsednik Privredne komore Vojvodine (PKV) Ratko Filipović je poveo sa sobom čak devetoricu članova delegacije na Sajam hrane u Moskvi. Filipović je medijima potvrdio sastav delegacije, ali je odbio da kaže koliki su trošak napravili. I u PKV su odbili da se izjasne "dok se predsednik ne vrati". Prema navodima medija, reč je o iznosu od oko 840.000 dinara (oko 7.200 evra) samo za avionske karte i hotel za tri dana.

18.09.2015.

Vladeta Jerotić (91)

Akademik prof. dr Vladeta Jerotić je ovogodišnji dobitnik nagrade "Teodor Pavlović" za životno delo i istoimnene nagrade za knjigu "Sa Bogom, mimo Boga, oko Boga". Nagrade će biti uručene na svečanom otvaranju manifestacije 16. Dani Teodora Pavlovića 24. septembra 2015. godine. Vladeta Jerotić je srpski lekar, psihijatar, književnik i akademik. Rođen je u Beogradu.

Filip Cepter (64)

Filipu Cepteru (64) u poslednje vreme izgleda u biznisu ne cvetaju ruže. Upućeni tvrde da su u velikom problemu neke firme njegovog holdinga, a u prilog tome ide i činjenica da se poznati biznismen odlučio da proda Cepter fond, koji je imao akcije vredne oko 50 miliona evra. Kupio ga je nemački biznismen Džordž Taler, odnosno njegova kompanija Taler vermogenšvervaltung GMBH.

17.09.2015.

Miodrag Kostić (55)

Miodrag Kostić (55), vlasnik MK grupe, nastavlja da širi svoju imperiju ne samo u Srbiji, nego i u bivšoj Jugoslaviji. On je kupio slovenačku kompaniju Istrabenc turizam, koja je vlasnik hotela Kempinski palas u Portorožu. Na tržištu Srbije smo već prepoznatljiv lider u oblasti hotelijerstva, a veliko mi je zadovoljstvo što ćemo sada biti prisutni i na slovenačkoj obali, rekao je Kostić.

Zorana Mihajlović (45)

Novi zakon o legalizaciji koji predlaže ministarka Zorana Mihajlović (45) ide direktno naruku tajkunima, koji će sada za mizeran novac da legalizuju velelepne vile i komercijalne objekte na atraktivnim lokacijama. Tako će se legalizacija kvadrata plaćati isto za vilu ili poslovnu zgradu kao za udžericu u Borči ili Krnjači. Ministarka je poručila da želi samo da uvede red u građevinarstvo.

16.09.2015.

Goran Svilanović (51)

Goran Svilanović, posle odlaska iz fotelje ministra spoljnih poslova Srbije, gradi uspešnu međunarodnu diplomatsku karijeru. Više godina obavlja dužnost generalnog sekretara Saveza za regionalnu saradnju u jugoistočnoj Evropi, a da su poslodavci zadovoljni njegovim radom potvrđuje odluka ministara spoljnih poslova da se ponovo imenuje na ovu dužnost na još četiri godine.

Joniz Musliju (62)

Joniz Musliju, predsednik Nacionalnog saveta Albanaca na jugu Srbije, na sva zvona je zvonio o formiranju asocijacije albanskih opština u ovom delu Srbije, ali se spotakao već na prvom koraku. Asocijacija je formalno formirana, ali već na prvoj proveri pred biračima albanske partije izgubile su na izborima u Medveđi, koja je uz Preševo i Bujanovac trebalo da bude deo pomenute asocijacije.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online